Éhség

Ma azon kaptam magam, hogy vágyakozom. A vágyam elég egyszerű, nem más - ne nevessetek ki - minthogy egy pasi rámfeküdjön. Úgy egyszerűen, akár ruhástól, csak nyújtózzon végig rajtam, teljes hosszában.  Hajtsa rám a fejéjt is, érezzem egy férfi súlyát magamon, és heverjünk szótlanul. Ennyi a vágyakozásom, mindösszesen.

Talán minden szerelmi történet ilyen. Nem egyenlő felek közötti szerződés, hanem olyan álmok és vágyak kitörése, amelyek nem találnak maguknak kiutat a mindennapi élet normális menetében. Csak dráma lehet a vége, és amíg a tűzijáték tart, az ég is elveszti természetes színét.

Jeanette Winterson

Borozgatás

A stresszről hallgattam egy összefoglalót, igen tanulságos. Elmesélem. Kezdjem a dolgot valami - vélhetőleg hasznossal. A történet főszereplője a homár. A homár egy ilyen puhatestű állat, mely egy dobozban, azaz a saját páncéljában lakik. Azonban növekszik, és ez a folyamat kellemetlen helyzetbe hozza őt homárságában. Az ok egyszerű, a páncélja valamilyen oknál fogva nem növekedik, hanem marad ugyanakkora. Ettől a helyzettől a homár feszült lesz, nyomás alá kerül, mozdulni sem tud, pánik hangulat lesz rajta úrrá, ettől cselekvési kényszere lesz, elbújik egy szikla mögé, vagy valami egyéb védett helyre és ledobja ezt az izét, majd növeszt egy nagyobbat, kényelmesebbet. És ez így megy egész életében. Éldegél a homár, közben növekedik, a páncél beszűkül, feszült lesz, gyárt egy nagyobbat, megint éldegél, növekedik és így folyton folyvást, aztán meghal azért ő is. Tegyük fel, hogy a homár, amikor kezdi magát kellemetlenül érezni, elmenne a dokihoz, kapna orvosságot az állapotára megnyugodna, elmúlna a feszültség, és a helyzet nem változna, nem növekedne tovább, ezen nem parázna, szóval a homár örökre maradna ugyanakkor, mint kezdetben, zéró növekedés zéró páncélcsere. Always tha same. Kérdés, hogy ez mennyire lenne jó a homárnak? Boldogabb homár lenne? Örökre kicsiny békés homár maradna. Apró homárok paradicsoma? Következtetés: kell a stressz, hogy tudjál növekedni, változni. Szerintem jó sztori, máris másként tekintek a hétköznapjaimra. Én hetente dobok le egy ilyen kinőtt szart

A szombat azért maradt stresszmentes zóna, legalábbis én arra törekszem, akkor nem kívánok fejlődni, elég lesz erre a hét egyéb napja. Elmentem inkább kedves emberekkel szórakozni. Azzal indítottunk, hogy valami borzadály járművet vezetgettünk, majd az egész borozásba fulladt. A felmerülő téma a szex mennyisége a kapcsolatokban. Miért pont ez nem tudom, de hát a szexi témát valahogy érinteni kell, ha már az ember felnőtt és italozik. Lényegében inkább arról volt szó lehet-e szexmentesen kapcsolatban lenni.

img_3968.JPG

A felmerülő történet az volt, hogy valakinek a valakije csodálatos kapcsolatban él, melyben a felek nagyszerűen megértik egymást, mondhatni szavak nélkül, csak éppen a férfi nem akarja megszexelni a nőt, mert hogy nem kívánja úgy annyira a dolgot és akkor mi a vélemény? Az illető nő mondta, hogy persze csodálatos, de... Nem idillikus e, egy ilyen nagyszerű barátság, ezer kapocs és szeretet köti össze a feleket kivéve a testiséget. Én rögtön leszögeztem, hogy nem hiszek ezekben az angyali kapcsolatokban. Szerintem ez nem az, aminek lennie kell. Ilyen kapcsolatban én a gyerekeimmel vagyok, anyámmal, vagy egyéb nagyon kedves barátaimmal, de nekem a társ az ennél több és egészen más, és intimitás nélkül nem annyira tudom ezt elképzelni, meg nem is akarom. Ezenfelül elnyomom egy részemet, megnyomorgatom azzal, hogy kvázi nem igénylem a szexet. El tudom ezt képzelni két olyan fél között, ahol mindkettő aszexuális, vagy valami egyéb ok miatt, betegség ilyesmi nem tud ezzel élni. De, hogyan lehet ezt elvárni valakitől, hogy ne éljen szexuális életet, mert a másik fél nem akar, nem tud, ugyanakkor azért elvárja a hűséget.

Na de mi van akkor, ha telik múlik az idő, minden rendben van a kapcsolatban és akkor egyik fél hirtelen beteg lesz és nem tud tovább szexelni. Akkor azonnal ott kell hagyni? Szövődött tovább a gondolat - ilyen esetben már van közös élmény bőven, tudja az ember, hogy mit kapott eddig és hogy esetleg mit fog kapni, ha rendben jön a másik, vagy esetleg van miért elnézni egy ideig. Töprengtünk ezen tovább. Kétségtelen vannak kemény időszakok egy kapcsolatban, és nem kell fejvesztve menekülni azonnal, de így belevágni? Valami folytán némileg divat lett ez az éteri, föld felett lebegő kapcsolat típus, amikor a felek egymás tekintetétől boldogok és a nemes plátói szerelmet magasztalják. Hát lehet. Részemről érdektelen a dolog.

Nem tudja, mondta erre a témát felvető nő, de a barátnője olyan boldognak látszik ebben a szexmentes kapcsolatban! Tényleg? Akkor, miért mondta el neked, hogy minden jó, csak nincs szex? Valahol ez mégis csak zavarja és az nem fog annyiban maradni, ezek a dolgok lappanganak, emésztik az embert... és egyszer csak robban. Bár egyesek azt mondják kiválóan el vannak szex nélkül, mindent el kell már fogadni, ezt az időszakot éljük. Végül is én a párok belső ügyének hagynám a dolgot, ha nem találkoznék nap, mint nap azzal a témával, ismerkedés közben, hogy de nekünk, már nincs szexuális kapcsoltunk és én ebbe beleőrülök, ezért keresek szeretőt, megoldást.... Nem hiszem hogy sokkal okosabbak lettünk ettől borozgatástól sem.

A kolléganőm ma bevallotta, hogy a pasija mindennap, azaz minden reggel küld neki a farkáról egy fotót. Éppen a macskájáról készült képeit lapozgattuk a telóján, amikor ezt közölte velem, kicsit meg is ijedtem - cic mic aztán egy dákó, nem biztos hogy szegény lelkemnek ez egészséges. Kapcsolt és kacarászva elmondta, hogy de mindig ki is törli azonnal. Mit mondjak, megkönnyebbültem, nem szerettem volna egy komfortos, otthonos közegben elfekvő eszközzel találkozni, tiszta váratlanul.

Lúzer a napod? Felejtsd el!

Van a hétfő, meg a kedd, és talán a csütörtök is, meg van a lúzer nap is. Hogy is írjam le, bár szerintem mindenkinek ismerős, felkelsz, akárhová nézel bánat, rossz kedv, nyúlás málás, semmi sem úgy megy ahogy kellene, sírdogálás, dühroham, végtelen telefonok (megjegyzem itt egy női szar napról beszélek, ezt sehogy sem lehet összekeverni egy férfi szar napjával - az egész más). Általában akkor következik be, amikor valami természeti katasztrófa történik az emberrel, rájön, hogy meghízott, összeveszett a legjobb barátnőjével, a pasi nem jött össze, főnök egy szemétláda, vagy hasonlók. Végig gondoltam tehát, mivel is lehet megbolondítani egy napot, úgy nőiesen:

1. Vegyél egy cipőt magadnak

Ez a legjobb, a lábad sosem kövér, és egy magassarkút felpróbálgatni mindig szexi érzés, és valahogy cipő mindig kell, ugye észrevettétek?! Vagy nincs, vagy nem jó a színe, vagy kell egy laposabb, vagy magasabb, vagy ahhoz a kabáthoz éppen nincs, vagy mind töri a sarkad, vagy éppen nagyon jó akció van, de ha mindez nem elég, akkor ez a kis fekete mindenhez jó, és ez kell.

Ráfordítási költség: 5-15 ezer vagy még több,

Felhasznált idő: Egy egész délutánt ezzel boldogan el lehet tölteni

2. Menj el fodrászhoz

Ez is nagyon jó érzés szépen megnyomorgatják a fejed, csodálatosra formázzák a hajad, és úgy érzed egészen más nő lettél. Kilépsz az utcára és úgy érzed gyönyörű vagy, no ez egy szuper feeling, nagyon javaslom. Vágtázol, mint egy istennő és közben arra gondolsz, hogy kapja be az akárki. Persze van némi kockázata, hogy elbasszák a hajad, de lazán kell hozzá állni és kész.

Ráfordítási költség: 2 és 5 ezer forint között,

Felhasznált idő: egy - két óra...

3. Zabálj sütit

Nagyon veszélyes, de felemelő érzés, rövid távon nagyon feldob, csak később felébrednek a lelkiismeret hangjai, hogy már megint dagadtra eszed magad te állat, te...ezért kell gyorsan túl lenni rajta, mielőtt bekondulna a vészharang. Több lehetséges varriáció is van, előkelően nagyasszonyosan a város legdrágább cukijában laza könnyedséggel a ház specialitását kérni, dekadens porcelántányéron...avagy a sarki cukiban elvitelre felvásárolni az összes gesztenyeszívet, persze inkognitóban, mintha füvet vennél, ne lássa senki, hogy így le vagy rongyolódva. Legkevésbé javasolt megoldás egy doboz málnafagyival - ugyis lightos felkiáltással - beülni a tévé elé és lassan elkanalazgatni...

Ráfordítási költség: krémes 350 Ft, sacher torta 450, és az érzés megfizethetetlen.

Felhasznált idő: 20 perc + lelkifurdalás + torna

4. Hallgass heavy metált (vagy bármi más zenét)

Engem ez nagyon feldob, bár tudom mindenkinek más jön be, szóval akkor bármilyen zene, de tökig, fulosan. Ez tulajdonképpen ingyenes, a hangulatot lehet emelni, ha rózsaszín plüss szobapapucsban léggitározunk, heves fejrázással. Megvan a kép? Átrendezi az agysejteket, garantált újraéledés.

Ráfordítási költség: 0 forint

Felhasznált idő: akármennyi, míg el nem zsibbadtál, míg kapsz levegőt, el nem hasaltál a plüsspapucsban...

5. Italozz a barátnőddel

No, ez király, ha ezt sikerül összehozni, az egyik legjobb. Szükséges jelentősebb mennyiségű pina coláda vagy mohito, szóval értelmes italok. Az előzővel remek szójátékokat lehet játszani, néhány kör után főleg fiatal pincérfiúk jelenlétében... Nos és az ilyen est aztán ki tud bontakozni, ki tud szélesedni, hogy úgy mondjam. Legutóbbi témánk, amin sajnos kicsit romossá röhögtük magunkat, a következő  volt: hova helyeznél tetoválást a testeden....

Nálam ez győzött (kép):

de a barátnőm szerint ez nem praktikus, mert ugye idővel, majd lapozni kell...asszem ezzel sikerült a néhány koktél utáni párbeszédek alaphangulatát és színvonalát idevarázsolni.

Ráfordítási költség: 0 forint, ha meghívnak, 5-10 ezer ha te hívod meg...

Felhasznált idő: egész este, akár éjszakába nyúlva

6. Takaríts

Ezt csak viccből mondtam, egyáltalán nem igaz, ezen a napon szard le.

Szóval felejtős a lúzer nap hölgyeim, nincs az a téma ami megérné, de hát néha azért összejön és akkor lehet a listát végig csinálni! Amúgy meg szép az élet!

Tippeket kérek még :)

A levél

Megvolt még egy születésnapom, nem fogom megmondanihanyadik, erről ennyit. Nagyon kellemesen telt, különböző szénhidrát merényleteket hajtottam végre más, más emberek társaságában, saját magam ellen. Csodálatos volt. Ezen felül rengeteg kedves megkeresést kaptam. Ragyogtam. Kár, hogy évente csak egy van...

Képtalálat a következőre: „sexy chocolat gif”

Az élet azonban nem áll meg töprengeni ilyen alibanyás dolgokon, hanem megy tovább. A "minden percért kár" mozgalom jegyében ismételten jelzem, nem lesz ez egy nagy megszólalás, mert azt mégsem lehet, hogy folyamatosan kurva jókat írjak ide. Azonban, de meg kell, hogy írjak egy fordulatot. Ahogy eveztem péntek délelőtt az életben, vagy az életen keresztül, és azon tanakodtam, hogy hány percet várjak még a következő kávémig, levelem érkezett, úgy bepottyant. Teljesen váratlan volt, ami azért gyakori tünete a leveleknek. Néztem, néztem még gondolkodni sem volt időm, már futottam is végig a sorokat:

Talán még emlékszel rám. Sajnálom, hogy anno elszúrtam az ismerkedésünket! Valójában tetszettél, és ahogy kezdtelek megismerni, úgy éreztem, hogy komolyabb is kialakulhatna közöttünk. És ettől valahogy megijedtem mert nem számítottam rá. Azóta megbántam, hogy nem adtam neki (nekünk) egy esélyt. Tudom már késő.
Nyugi, nem foglak többet zaklatni! Csak amikor megláttalak itt, úgy éreztem le kell írnom. Csini vagy ezen a képen.
Értékes nő vagy, és remélem megtalálod aki mellett boldog leszel! (ha már eltoltam, hogy esetleg én lehessek az)

Aláírás

Hirtelen nem is tudtam beazonosítani ki lehet az, majd lassan kibontakozott a dolog, a makettes fiú, ő jelentkezett. Többször átolvastam, meg kell, hogy mondjam tetszett, olyan egyszerű, de őszinte levélnek találtam. Válaszoltam, arra gondoltam ugyanis, hogy egy ilyen levél válaszra érdemes. (meg értékes nőnek nevezett, ez rám is hatással van, igen)

A feministák újraértékelték Jan van Eyck Arnolfini házaspár című festményét és egészen különleges, mondhatni döbbenetes következtetésre jutottak. A kép egy házassági szerződést ábrázol, és már a nők akkor is jelentős gazdasági tényezők voltak. Hm. Az eredeti, torz elképzelés szerint, a kép a házasságkötés pillanatát ábrázolja. Az új következtetések szerint ez teljes marhaság, a levetett papucs bizton mutatja, hogy a férj éppen útnak indul, a házasságkötésen már rég túl kellett esni, hiszen a nő terhes, és van saját Blöki kutyájuk is, mely a hűtlen kezelés antiszimbóluma. A festővel azt a pillanatot kívánták megörökíttetni, amikor a férj rábízza a vagyont a feleségére, amíg úton van legyen, ő a főnök. Feltartott kezével éppen azt mondja, aztán ügyes legyél mókuska. Az asszony lesütött szemmel fogadja a megtiszteltetést, mások szerint arra gondol, hogy azonnal vesz néhány új papucsot meg cipőt. Én már olyant is olvastam, hogy ez az ember nem más, mint Putyin és mégis van időutazás. Lám ilyen érdekes világ a festészet, még visszatérünk erre. Jöjjön, akkor egy tingli tangli...