Hogyan éljük túl a szerelmi csapásokat

Tanácsot kértek tőlem, hát azonnal tollat ragadtam:

Szerelmesnek lenni nagyon jó, ezt már több évezrednyi kutatás és tapasztalás is bebizonyította, azonban van egy kellemetlen mellékhatása, lehet, hogy véget ér. Esetleg - ami még rosszabb - úgy ér véget, hogy egyszerűen lepattintanak. Neked nem ért végett, de közlik, hogy ennek ellenére vége van. Van ilyen. Az élet azonban folytatódik, a nap felkel, reggel lesz, a macska éhes, gyűlik a szennyes, a kenyér megszárad a szekrényben. Sőt, ennél nagyobb dolgok is történhetnek. Mi a teendő?

Érdemes ezt összeszedni, magam is átzuhantam valami hasonlón mostanság. Benne voltam valami "kapcsolat" félében, talán jószándékú ismerkedés kategóriába sorolhatnánk? Esetleg biológiai érdeklődéssel összekötött verbális barátkozás lenne a megfelelőbb elnevezés, de mindezek sem takarják igazán a mibenlétét ennek az interperszonális reakciónak. Éreztem én, hogy a katarzis felé haladunk, hogy vége lesz, de egyszerűen nem volt meg bennem az a bizonyos lelkierő, hogy ki rakjam a pontot. Kaptam rá időt is és lehetőséget is, de tényleg. Én mégis úgy voltam vele, hogy ezt a vackot ő dominálta, akkor fejezze is be a maga módján. Na az Ő forgatókönyve úgy nézett ki, hogy eltűnik, mint az Excaliburben a hadsereg: belemegy a ködbe, oszt nincs tovább. Kénytelen voltam tehát irodalmilag beleavatkozni (levélírás), mire is kaptam egy nagyon klassz levelet elzárólagosan. Egy mondatot. Tiszta és radikális megoldás,

Tehát hogyan tovább?

Erre nagyon jó stratégiák vannak:

1. Temetkezz munkába

Én megpróbáltam, erőteljesen, állatira beletemetkeztem, ráadásul olyan a munkám, hogy akármekkorára dagaszthatom, vagy lejjebb ereszthetem, mint egy lufit, úgyhogy most felfújtam. Ott álltam betemetkezve a munkában és egyszer csak kifakadt az egész, megjöttek az ünnepek ugyanis. Hazaértem, elindítottam a kedvenc zenémet és rájöttem, hogy az is mind rá emlékeztet, és csak sírtam sírtam, mint állat. Két héttel a levél után, karnevál. Tanulság: a betemetkezés csak elodázta, de nem temette el ténylegesen a dolgot.

2. Emlék süllyesztő

Ajánlatos az összes tárgyiasított dolgot, ami a múltra emlékeztet belevágni egy remek dobozba és berúgni az ágy alá. Én, mivel romantikus lélek vagyok, egy rózsamintás, halvány rózsaszín dobozt választottam erre a célra, bele gyömöszköltem az összes CD-t és DVD-t, valamint a könyvet, koncertjegyeket, colás dobozt, rajzot, neki gyűjtött lakásokat, szóval mindent, amit tőle kaptam és rá emlékeztetett. Ezek egy részével szentimentálisan ki volt dekorálva az íróasztalom és az éjjeliszekrényem, most üresek lettek, ez is jó ok egy hatalmas bőgésre. Tanulság: a tárgyakat pillanatok alatt pótolja a képzelet és mivel nincsenek a helyükön még plusz bőgést generálnak - de reméljük csak egy ideig.

3. Emlék satírozás

A helyzet visszamenőleges átértékelése, nagyon fontos folyamat. Most így innen, kisírt szemekkel, az egy mondatos levél reflektorfényében, helyére kell rakni az egész történetet. Lebontani a cukormázat meg egyéb rózsaszín vackot, amelyeket a szerelmes női szív tud korlátlan mennyiségben gyártani és azzal átszínezni a dolgokat. Egy szép, ugyanakkor drámai napon végig kell siklani a történeten és csak szembenézni, szembenézni. Példát venni a férfiaktól, hogy ők ezt milyen szikáran tudják. Amikor sikerült szembenézni és észbe tódulnak régi dolgok, akkor nyugodtan lehet megint zokogni, és zokogni. Tanulság, az emlékezés egészen váratlanul, elfeledett kellemes perceket idézhet fel.

4. Új pasi felkutatása

Igen, száz százalékos segítség, azonnali, rapid férfi és farok utánpótlás. Én is megpróbáltam erre az ösvényre tekeredni, mert hogy nagyon elszánt vagyok "megoldani, nem bánkódni" ez a mottóm. Gondoltam ilyen pólót is gyártatok magamnak. Elkezdtem, tehát összeírni, hogy milyen férfit is akarok...nem hiszitek el, gyakorlatilag leírtam az éppen véget ért kapcsolat férfiszereplőjét. Hát eszemnél vagyok? És patak vizesre bőgtem az egész listát miközben WASP-ot meg Overkill-t, Whitesnake-t meg hasonlókat hallgattam. Végül is belementem valami áldatlan randevúba, ami szerencsére dugába dőlt, úgyhogy ráfoghatom, hogy azért bőgök. A teljes letargiához segítség, ha elképzeljük, hogy ő viszont tiszta lappal, egy tőlünk sokkal szebb és izgalmasabb, új nővel feszít...Tanulság? Mittom én.

5. Barátnős buli

Az ember kihez is folyamodik, ha nem a barátnőihez, felhívtam az egyiket, a legrégebbit és előadtam a tervemet, hogy eszméletlen bulit rendezünk és sörözni fogunk, meg elmegyünk valami eszelős retródiscóba, vagy hasonló eklektikus helyre. Természetesen lelkesen egyetértett. Ezek részleteibe bonyolódva és egyeztetve a dolgokat, mi történt? Előbukkant az ő volt pasija, egyszerűen megbékéltek és egymás karjaiba hullottak. Ennek én szívből örültem, mert legalább nekik legyen jó, ha már nekem szar. de azért ettől függetlenül remekül tudtam magamból - a szememre gondolok, vízfolyamatokat elővarázsolni. Ilyen velem miért nem és máris láttam magam előtt, hogy visszatér, hogy ír nekem, meg hasonló eszement mulatságok....Tanulság: hasonló a hasonlót vonzza, és sírni bármikor, bármiért lehet.

6. Iszom és felejtek

Gondoltam egyet, akkor itt az ideje, hogy végre teljesen leigyam magam, az indok adott, ez semmiképpen nem számít alkoholizmusnak vagy ilyesminek. Teljesen igazolt, tudományosan és irodalmilag körbejárt tény, hogy ilyenkor az emberek egyszerűen isznak. Rárévednek egy pontra és csak öntik, öntik a piát a szép kristálypohárba, onnan meg ugye magukba. Egyszerű, nagyméretű pamutpólóban vannak, meg macska nadrágban, és nincsenek megfésülködve, ez az outfitt. Kicsit problémás, ha az embernek van gyereke. Az odajön és kerek szemekkel, aggódóan megkérdi: Anya, te most mit csinálsz? Tényleg, mi a jó fenét is csinálok éppen? Erre mit válaszolhatnék? Pedagógiai alapon leiszom magam gyermekem, hogy lásd, ezt nem kell. Tanulság: italozni, csak akkor, ha megvan oldva a gyerekszittelés, tehát körültekintően, de az meg nem spontán...á jobb lesz sírni egy sort a párnába.

7. Férfigyepálás

Amikor a fenti dolgok egyike sem segített immáron, akkor egyik utolsó lehetőségként az egész férfinemet lehet kompletten, úgy ahogy van, temetni. Mert végül is mire jók? Ugye, és milyenek már? Erre egyébként azonnal van közönség, mégpedig úgynevezett együttműködő közönség és pillanatok alatt interaktívvá válik a virtuális közösség. Minden nőnek vannak kétes emlékei ezzel kapcsolatban, melyeket ilyen körülmények között gátlástalanul elő lehet adni és mélységes egyetértésben ki lehet tárgyalni. Amúgy van hátulütője a dolognak, egyrészt a nagy kődobálásban, hirtelen rádöbben az ember lánya, hogy de marhára szeretne mégis egyet. Akkor ismét eljő a pillanat, amikor fel lehet bontani a százas csomag papírzsepit, lehetőleg mézes - liliomvirágos illatosításban, fel lehet használni és lehet bőgni, bőgni.

8. Imídzsalakítás

Ez menetközben jutott még az eszembe, hiába szertelen az agyam, megvan viselődve, a bú és a bánat járja át, meg annak keresése, miért is zokoghatnék még. A pszichológusok által is javasolt terápia még a fodrász, és a gyökeres átalakulás. Radikálisan új frizura, ha eddig hosszú volt, akkor most rövid, ha eddig fekete volt, akkor most piros stb. Persze az új megjelenéshez nem árt az új egyéniség sem. Ezért azonnali látókör szélesítésképpen vágjunk bele valamibe, ami már régóta feszíti a képzeletünket, csak hát persze az a pasi elvitte minden időnket és energiánkat. Javaslat ókori görög edények erotikus jeleneteinek tanulmányozása...Tanulság: mindig lehet valami újat tanulni, a legváratlanabb helyzetben is

Címszavakban további támpontok: shopingolás, ez nálam technikai okok miatt elmaradt, heves cukrászdalátogatás, mi lett volna ha forgatókönyvek készítése elméletben...aztán eszméletlen romantikus filmek nagy dózisban történő megtekintése, nagyon ellenjavallott. Állítólag az eszméletvesztésig űzött sport is sokat segít.

Visszaolvasva az egész eszmefuttatást, egyetlen közös tényezőre bukkantam, ez pedig a bőgés. Tehát lányok egy-egy szakítást úgy lehet feldolgozni, ha az előírt köbméter könnycseppet előállítjuk, nincs mese, ez alól úgy tűnik nincs felmentés, és semmiféle segédeszközzel el nem kerülhető. A másik dolog az idő, az majd lehet segít még. Nem tudom, de azt a kurva dobozt nem tudom elég messzire lökdösni az ágy alatt, mindig elérem.

Remélem segítettem.

A legokosabb asszony

Ez a nyár is itt van, nem tud ez már változni, a tavasz után ideér, ha akarja az ember, ha nem. A nyarat valamilyen szinten akarom, bár régen voltam ilyen hervatag állapotban. Meg a bikini body, az is állatira izgat.... már a sajátom... Új divat van, hasfal vonal, és ilyenem végre van, úgyhogy egy ok a boldogságra. Folytatom a gondolatmenetet: megint egy magányos nyár, ez dalként jól hangzana a Fásy mulatóban, egyébként azonban igen szánalmas. Ezekből a friss gondolatokból is látszik, hogy mekkora lankadásom van, olyan valahogy, mint amikor a puncs fagyi összeolvad a csokoládé fagyival és benne úsznak még itt ott kekszdarabkák... (Lehet az a bajom, hogy célul tűztem ki a lakás átfestését, és most nincs hozzá kedvem és ezt tudat alatt azonosítom a nyárral és inkább a nyarat utálom, mert a munkát nem szabad, asszem ez lesz az, de az annyira titkos, hogy csak zárójelben merem ideírni) Talán elég zavaros bevezetőt írtam, indokolt egy új bekezdés.

img_3128.JPG

Voltam kisfalumban a messzi pusztaságban és igyekeztem magam jól érezni. A falusi élet nagyon vidám és változatos, lehet jönni, meg menni. Az emberek nagyon lelkesen megvitatják, hogy ki mit főz, de azt hogyan, és mi a földrajzi helyzete (hát itt vagy? hova, hova? stb) Odalátogatva, az ember részese lehet a népi szófordulatok születésének,  mondhatni beleszólhat édes anyanyelve formálódásába. Mesélek egy példát: koncentrat, ez a szó az állati táp szerb neve, jah, ilyen vegyes környezetből származom tehát még ilyen multikulti is van a dologban, nyelvek, népek egymásra hatása - gyönyörű. A koncentrat szóból aztán valami érdekes folyamat során koncert lett, valamiért ez a népeknek ott jobban tetszett, így jobban ismerték - nem tudom. Az állattáp tehát új nevet kapott - koncert. Ez a nyelvi fejlődés aztán érdekes összefüggéseket eredményezett, melyek egy titokzatos, kultúrával átitatott, esetleg arra éhes kisfalut sejtetnek. Az ide látogató idegen azt tapasztalja, hogy az emberek magas gyakorisággal ezt az eseményt emlegetik különös összefüggésben. Koncertért megyek, melyik koncertet használod a disznóknak, drágul a koncert... Tolok egy koncertet a csirkéknek, a Pistáék koncertjét próbáltad már,  és így tovább. Remélem ez a bekezdés is nagyon szellemes és tanulságos volt.

Látogatás a temetőbe, ez kötelező része az ilyesfajta hazautazásnak, sok mindenki nincsen ott, szerencsére a családom él és virul, a nagyszülők, persze ők már ott pihennek. Állunk ott elmélkedve a nagyi lakodalmas kalácsán, hogy azóta se tudja azt senki úgy elkészíteni bezzeg, bezzeg. Titokban mindenki nagyon szomjas, és menne már haza, amikor azt mondja az egyik rokon:

- Nézzé oda - és mutogat erősen. Lassan a megadott irányba fordítom a fejem, nem túl lelkesen, mert nehezen hiszem, hogy bármi izgalmas lehet egy falusi temetőben, még ha dombtetőn is van, (mellesleg innen van a legszebb és egyetlen kilátás a falura, de mi ezt fenntartjuk a holtaknak, had nézelődjenek).

- Na látod, ott a Kati négy ura, egymás mellett! Tudod a Katit, az a nagy frizurás, pék vót az apja. Ott, ott, látod má? Na az egy okos asszony, tán a legokosabb a faluba! Négy ember, négy országbul, van amelyikkel tán egy évig se vót együtt! Van egy szerb, egy szlovén, egy svéd, meg egy német, oszt mind meghalt, asszonygyák, mind után kapja a nyugdíjat, legokosabb asszony! Mindet túl is élte, most vett egy házat.

woman-black-veil-ravens-stones.jpg

Nézem a négy márványkockát, szépen egymás mellett sorakoznak, egyformák, gondolom nem akart részrehajló lenni. Még a falu kibeszéli, hogy valamelyik urát jobban szerette. Meg van adva a módja, ez tény és való, nem szólhat senki semmit. Mindegyiken más név, csak a szerető feleséged Katinka ugyanaz. Süt a fejemre a nap, semmi szél, azon gondolkodom, hogy mi a fene is van itt? Már itt is frusztrálnak? Legokosabb asszony mi? Hirtelen semmi használható nem jutott az eszembe - hol járok én a Katihoz - de mit is mondhattam volna, se élő, se halott férjeket nem tudok felmutatni, nyugdíjat se szereztem még sehogy, miféle érvet pattinthatnék elő, amely megcáfolná ezt a tapasztalást?! Lapítottam hát, mint gyík a sziklán: lúzer vagy anyukám, a falu népe megmért és ennyi. Sehol nem vagyok, kényszeredetten bólogattam, valamit motyogtam is azt hiszen, magamban meg arra jutottam itt az ideje, hogy lenyomjak egy fröccsöt.

Ezek után semmilyen tudományos eredményről nem tudok beszámolni, azt hiszem ez most teljesen érthető. Hagyjuk a fenébe ezt az ismeretterjesztést, praktikus dolgokat ezentúl minden embernek, valamint bácsikat a néniknek.

 

 

 

Egyéjszakás kaland

10641255_10153396654351543_7284696020244285519_n.jpg

"Egy amerikai kutatás szerint az egy éjszakás kalandok során a nők ritkábban élveznek el. A szexuális elégedettséget a körülmények ugyanis tovább bonyolítják. A hangulat és lelki állapot, így a depresszió, a szorongás, a bizalom vagy az intimitás, mind-mind jelentős szerepet játszanak az orgazmusban és az általános kielégülésben. Ez különösen a nőkre igaz, akiknek többnyire nyugodtabb, ellazultabb állapotra van szükségük az orgazmus eléréséhez, mint a férfiaknak."

Elérkezett a pillanat: magányos életemben megérett a helyzet, hogy ráébredjek, itt bizony hagyományos értelemben vett partnerkapcsolat nem lesz. A férfiakkal nem jutok dűlőre, meg sehová se. A fene tudja mi a baj? Gyerekem van? Túl komolynak hatok? Vagy egyszerűen csak nem jól választok? Mit tehet ekkor egy magányos nő, aki marha nehezen lépi át a határvonalat a free sex életmód felé? Határozott döntés hoz és beugrik a mélyvízbe, vagy megy apácának.  Próbáltam én szex nélkül elleni, de tényleg, van hogy megy is hetekig, aztán egyszer csak olyan módon tör rám a hiánya, hogy legszívesebben szétrágnám az ajtófélfát, feszült leszek, meg idegbeteg. Úgyhogy - egyéjszakás kaland, vagy párórás mittudom én. Nem látok más megoldást.

Előszedtem a női magazinokat, meg be gugliztam a témát a netre, hogy megfelelően feltudjak készülni a dologra. Nagyon nem mindegy ez nekem, pláne egy ilyen országban. Végig böngésztem, a sok roppant bölcs és hasznos tanácsot. "Mire ügyeljünk, ha egyalkalmas szexbe bocsátkozunk" "10 tanács egyéjszakás kalandhoz" "Hogyan éljük túl a kalandot" . Jobb kedvem nem lett tőle, bevallom, sőt egyre mélyebbre süllyedtem szegény kanapémba és egyre inkább romlott, feslett állatnak éreztem magam. A szövegekben minduntalan az volt az alaphelyzet, hogy holmiféle bulin, nyaraláson, partin, design bútorok között, kiszemelünk egy átkozottul szexi fickót és vele szemezgetünk, majd ágyba vonulunk. Mindeközben fancy koktélt iszogatunk, habfehéren villog a fogunk, rettent fasza, fekete, combtőig felhasított szoknya van rajtunk, ebből következően egy gramm felesleg sincs rajtunk, na és a hajunk az meg tökéletesen lebben a naplementében. Hol van az én életemben ilyesmi? Ébresztő! Aztán nyavalyogtam a kérdésen, hogy mennyire erkölcsös ez, most miféle nővé válok ezek után, mit fogok gondolni magamról? Átlépek egy határt? Végleg romlott leszek? Ezt a gondolatmenetet végül elvetettem hiszen mindenki meghal egyszer, legyen jó, vagy rossz. Végül is úgy döntöttem felpattanok a netre, jobb híján,  és megpróbálok belőni egy pasit magamnak, nézzük mi lesz belőle.

Mottómat, valami  bomlasztóan szexi szövegre cseréltem, hogy a kapás minél gyorsabb legyen, persze azért ezt is kétszer meg kell gondolni, mert jó lenne olyannal összefutni, akire azért rábírok nézni. Közben kiagyaltam magamnak néhány paramétert, milyen férfit is akarjak? Hát ha már, akkor válogassak. Legutóbbi szerelmi katasztrófám alapján egy szőke, kék szeműre gondoltam, aki 175 cm magas és 85 kg, na ilyet akartam magamnak és pont. Meg még arra is gondoltam titokban, hogy ez jó megerősítése lesz viharvert női önbizalmamnak, ha erősen leszűkítem a választékot és ennek ellenére mégis oda lesz értem valaki!!! Na, ravasz, mi! (Arra a forgatókönyvre, hogy érdektelenségbe fullad a kísérlet, nem gondoltam - hiába optimista az vagyok)

Nagy volt a nyüzsi az oldalamon, rengeteg levelet és chattmeghívást kaptam. A színvonalról most nem beszélnék, de hát mire számíthattam, olcsón próbáltam adni magam. Végül is találtam egy férfit, aki valamelyest megtetszett, és ami a legfontosabb teljesen megfelelt az előre elképzelt paramétereknek! Rövid beszélgetés és képcsere után, megállapodtunk abban, hogy pár nap múlva találkozunk. Hátradőltem és figyeltem magamat, hogyan romlok, miként indul ez a folyamat? De azonkívül, hogy erősen elzsibbadt a nyakam, mást nem vettem észre. Lehet romlottnak születtem?! Gondolkodtam, hogy tényleg képes leszek én erre az egészre? "Azért" odamenni és találkozni egy vadidegen férfival, hogy hátha nyomban le is fekszem vele? Ezen a ponton kicsit ideges is lettem: "Ne így tedd fel a kérdést kérlek" - mondtam magamnak.

A randiig pár nap volt hátra, tudom ez így már nem tipikus egyéjszakás kaland, de ez volt ami legkevésbé érdekelt. Közben gondolatban számtalanszor lemondtam az egészet. Mindenféle szövegeket találtam ki, hogy miért is lehetetlen a találkozás, persze nem azért, mert megfutamodnék, á dehogy éppenséggel cunami közeleg Budapest felé, meg leállt az egész villamosforgalom valami járvány miatt, szóval teljesen érthető és ésszerű magyarázatok jutottak az eszembe. Meg idegbajos voltam, meg szánalmas. De végül is a megbeszélt időpontban ott álltam a metró bejáratánál.

Az egyéjszakás kaland során a legfontosabb, hogy meglegyen a fizikai vonzalom. Emellett figyelj oda, hogy megbízható(nak tűnő) partnert válassz! Már az elején puhatold ki, hogy nincsenek-e furcsa szexuális szokásai, vágyai (a csókolózás jó próba lehet), hogy ne kerülj később kínos helyzetbe!

Ezt megpróbáltam életszerűen elképzelni, amint lazán ülök a bőrbevonatos nagyon grande bárszéken és fesztelenül beszélgetek a kiszemelttel, majd lazán közbevetek erre irányuló kérdéseket, te figyelj szoktál fán lefelé lógva? Netán ostort pattogtatva?  Marha jó.

Ha tudod, hogy benne van a pakliban, hogy ágyban kötsz ki egy idegennel, gondolkodj előre (persze egy egyéjszakás kalandot nehéz előre megjósolni)! Nőknek például érdemes frissen szőrteleníteni és szexi fehérneműt húzni.

Pár másodperc múlva megláttam őt, ahogy az utcán közeledett, megfelelt egy nekifutásnak, megvan a fizikai vonzalom,  -  az előírásnak megfelelően. Egymásra mosolyogtunk, megyünk akkor kávézni kérdezte - ez volt a jel, ha elfogadom a kávét, akkor az azt jelenti, hogy bejön, ha nemet mondok, akkor máris búcsúzhatunk. Még egyszer ránéztem és igent mondtam a kávéra. Gyerünk Banyus, vesd oda magad

Merthogy a kávé már a lakásán volt. Kedves volt, még érdeklődött is irántam, meséljek magamról, mondta. Szerintem igazán rendes. Olyant is mondott, hogy szép az arcom! Kellemesen beszélgettünk mielőtt a hálószobába mentünk. Hát ez van, meglettem szexelve és nem egyszer. Egyszerűen nem is tértem magamhoz! Akartam! Igen, mindent és többször is. Őszintén szólva nem zavart semmi ez a két óra alatt, ezen én voltam a legjobban meglepődve, basszus tényleg ki vagyok éhezve, tényleg van ilyen.

maggie.jpg

Ne gondolj folytatásra! Lehet hallani olyan történeteket, amikor egy forró együttlét később kapcsolathoz vezetett, de ez a kivétel, ami erősíti a szabályt. Ne áltasd magad azzal, hogy több is lehet belőle, ezzel csak fájdalmat okozol magadnak!

Ne várj csodát! Bármilyen kiábrándítóan hangzik, de a legtöbb esetben az egyéjszakás kalandra nem úgy fogsz visszaemlékezni, mint életed legjobb szexélményére. Előfordulhat ugyan az is, de általában nem ez a jellemző. Gondolj csak bele, hogy egy szerelmes pár is csak többszöri alkalom után szokik össze teljesen. Indulj úgy az éjszakának, hogy szerzel néhány kellemes percet, órát magadnak!

Ne menj el szó nélkül! Ha jól érezted magad a sráccal, ne menj el szó nélkül. Lelépni és eltűnni, míg ő mélyen alszik, nagyon könnyű lenne. Egy valamire való csaj azonban inkább puszit nyom az idegen arcára és a fülébe súgja, hogy köszöni a szép estét, majd becsukja maga mögött az ajtót. Ennél nem kell többet mondanod, ez éppen elég.

Jobban érzem magam? Talán. Lehet tényleg kell a szex a túléléshez? De ennyi munka és idegeskedés egyetlen alkalomért? Mennyi kockázat, meg idegbaj? Akkor x idő múlva megint ugyanezt végig küzdeni? Most szerencsém volt, mert egy viszonylag rendes pasival futottam össze, de... Jaj...Egydélutános kaland, mert végül is az enyém az volt, hát megvolt. Legyen lelkifurdalásom? Voltak pillanatok, amikor össze-vissza éreztem magam, de nem tudok mit tenni! Képtelen vagyok egyfolytában csak várni, várni holmiféle igazira. Egy évet szenvedtem egy fickóért, a lelkem kiraktam érte, küzdöttem érte, munkát tettem bele, aztán semmi, de a legnagyobb semmi! Nincsen ennyi évem, és nincsen ennyi érzelmi energiám sem. Vajon más, hogy oldja ezt meg???? Savanyodás?


Már megint itt van a szerelem 2.

Ismered a szerelem és a herpesz közötti különbséget? A herpesz egész életen át tart.

Frédéric Beigbeder

Most olvastátok? Hát már ezt is megírta valaki, akurvaélet, mi marad nekem? Maradt itt még olyan értelmes kombinációja a szavaknak, melyet nem jegyzetelt le senki?

A címet csak viccből adtam, blikkesedek (ilyen jópofa, könnyen hülyére vehető nő vagyok) nincs semmilyen szerelem, de valahogy el kell nevezni az irományokat. Csodálatos munkámnak, illetve munkahelyemnek köszönhetően, reggel nyolc és négy óra között úgy próbálom életben tartani az agysejtjeimet, hogy mindenféléket keresgélek a neten, meg elolvasok roppant érdekes dolgokat. (említek egy példát, az egyik angol jóember, bevallotta a BBC-nek, hogy ő végül is arra gondolt, az ő szavazatát nem is számolják) Egyébként az agyhalál várna rám, bár így is úgy érzem, minden nap egy bő marék, halott agysejt távozik a fejemből salakanyag formájában (ezen szoktam bánatosan töprengeni). Miközben tehát az eszem túléléséért küzdök, találtam ezt a nagy bölcsességet, amely fentebb olvasható. Teljességgel magával ragadott. Bár fél évvel előbb olvastam volna, talán ez a mese is másképp végződött volna. De végül is örökké tanul az ember - kellett ide már az egészséges mondat. Holtig tartó tanulás, ez is karban tartja az agysejteket.

img_2460_szerkesztve.JPG

Testi és lelki fejlődésem összhangja folytán eljutottam a nirvána azon különleges állomására, amikor már nem akarok többé szerelmes lenni és nem akarok vágyakat érezni, meg egyéb más ilyesmit sem, nem valahogy. És fénnyel akarok táplálkozni. Nagy a zen bennem, összeálltak a molekulák, hogy kozmikus összhangot építsenek a holdfogyatkozással és spirituális csakra támadással kiküszöböljék a bennem lévő testi is érzelmi alantasságot. Az is lehet, hogy táltos leszek,még nem tudom. Elég volt. Érthetetlen, úgy értem számomra érthetetlen okokból olyasféle embereket vonzok magamhoz, akik viccelni akarnak velem, de nem úgy hogy nevetési, hanem kibaszási formában. Felkapnak, vidáman megforgatnak a fejük felett majd elhajítanak, szállj szállj magasra, és puffanjá. Persze ez csodálatos érzés, hiszen már annyi forrásból tudjuk, hogy a szenvedés a lélek kovácsa, és hogy a művészetek a fájdalomból fakadnak. De a faszomat. Meg hazudnak is nekem, manipulálnak, én meg benyalom, ahogy mondanák. Csak azt nem értem, hogy én miért nem érzek efféle cselendzset, hogy jól átbasszak már valakit. Megyek itt korrektbe, mint a hülyegyerek. Nyilván ez valami káros mutáció.

Ráadásul ha ez nem lenne  elég, akkor a fázis eltolásos szituáció is beugrik. Nem vagyunk egy hullámhosszon, ahogy a szakirodalom mondaná. Magyarázom, éppen nem kész még valamire, vagy éppen készen van. Szexi vagyok, egyszerű kell szürke, ha én azt gondolom, hogy jó akkor adjunk az ártatlanságnak, na akkor meg szűzkurva vagyok. Picsába már. Csillogó szemekkel követem a férfit, nem jó, mert ő éppen szenvedni akar, éppen inkább a viszonzatlan szerelemről szeretne tapasztalatot gyűjteni. Egyszerűsítem a dolgot, könnyed vagyok, ő éppen akadályokkal szeretné megméretni magát. Na gondolom, akkor most megküzdesz értem, á nem fáradt. Szexistennő vagyok, baszki ő éppen beért az aszexuális korszakába, másra terelődtek a hangsúlyok,érzelmet akar, lehengerítő szerelmet, a nagy Őt, vagy csak úgy éppen nem érti senki őt.

Ültem a monitor előtt, éppen a tobzoska nemi életéről és vadászatairól néztem egy igen tartalmas natgeo összeállítást, megjegyzem egyes gonosz, ázsiai emberek halomra öldösik ezt az origamira hasonló, formailag teljesen értelmetlen állatkákat, azért hogy megegyék, ki érti ezt, na és azt gondoltam, hogy a kurva életbe.

Van egy jó hír is, kisebb lett az ózonlyuk, lehet örömködni, ha valaki ráér.