"A boldogságot pedig olykor a szürke hétköznapok során nem találjuk, nem is találhatjuk meg."

puncs.hu

A boldogságkeresés igen izgalmas tevékenység. Én általában mindenfajta keresgéléstől ideges leszek, legyen az kulcs, adásvételi szerződés, vagy egy öv a nadrágomhoz. A boldogság keresés, meg aztán végképp. Egyrészt maga a boldogság fogalma is olyan zavaros, másfelől, hol a csudába is kéne keresni? Mi is a boldogság? Mivel definiáló kedvemben vagyok, most azonnal adok egy meghatározást: a boldogság az a képesség, amikor rövid percekre képesek vagyunk a teljes, feltétel nélküli elégedettség állapotába merülni, ennyi. Ez független a kortól, nemtől, anyagi és egyéb helyzettől.

A boldogságnak sok más definíciója is van, vannak akik a sok pénzben lelik a boldogságot, mások a szerelemben, szépségben, a vágyak teljesülésében. Esetleg drogban, alkoholban? Lényeg, hogy a boldogságot alapvetően mindenki keresi. Igazából nem találkoztam olyan emberrel, aki kifejezetten hirdette volna, hogy ő márpedig nem akar boldog lenni. Dalok ezrei, regények köbméterei szólnak arról a viszontagságos útról melynek során az egyed A pontból megpróbál eljutni a boldogságosságba, vagy épphogy nem. Ha nem leli sehogyan sem az ember a boldogságot, akkor boldogtalan, az se egy jó helyzet. Vannak olyan típusok is, akik alapvetően semmit nem tesznek ez irányba, csak úgy el vannak, a népnyelv szerint várják a sült galambot. A definíció értelmében aligha boldogok ők is, bár lehet, hogy a boldogság sült galamb formájában is meg tud érkezni, erre vonatkozóan nem találtam adatot.

354224.jpg

Ezen a palettán, mármint a boldogságkeresés útvesztőjében próbál utat mutatni ez az új szolgáltatás, mely Puncs néven jelent meg világunkban. Bevallom, amikor megláttam az óriásplakátot arra gondoltam, hogy egy új társkereső - tillárom, hátha. Egy igézőszépségű fiatal leányka virított rajta, csupasz vállakkal, izgalmasan kanyarodó barna hajjal, felirat: "én csak menő pasikkal randizok". Gondoltam is magamban, persze és neked ehhez még virtuális tér sem kell. Menő pasik? Mi lehet ez?

Kíváncsian kerestem hát rá az oldalra. Más volt, mint amit gondoltam, nem párkeresés á dehogy, egyenesen a boldogság kulcsát adják a kezembe, egyszerűen a földi paradicsomot. Itt van előttem, csak pár kattintás. Ehhez csak egy dologra van szükségem, vagy legyen egy raklap pénzem, vagy legyek mámorítóan szép és fiatal. A boldogság két közhiedelem szerinti alappillére van itt kérem megcélozva, a biztosra mentek. (Itt én meg is szédültem a lehetőségtől, azonnal megértettem: nekem itt csak a lelátó felső részén jut hely). Az oldal jobb felső sarkában egy számláló hirdeti is, hogy jelenleg a tagok összvagyona mennyi, csak hogy érezd át a nagyságot, vagy éppen a morzsaságot, és az kérem egy közepes afrikai ország több éves költségvetése, úgyhogy nem árt odafigyelni. Egyik oldalon vannak tehát a szépséges fiatal teremtések, lányok és a korszellemnek megfelelően fiúk is persze, a másik oldalon pedig a kemény és szorgalmas munkával (ez ki van hangsúlyozva) vastag egzisztenciát teremtő idősödő bácsik, nénik. Sugar daddyk és mummyk. Kicsit lekonyultam mert nálam fordítva van az egész helyzet én öreg koromra lettem szép és, de sajnos pénztelen. Mert egy különc vagyok ez a helyzet. Szembesültem: sugármami már nem lehetek és nem vásárolhatok magamnak egy kedves fiúcskát a jogi egyetem második évéről, hogy bevezessem őt az élet rejtelmeibe. Ahogy az oldal is mondja, hogy élettapasztalatommal és anyagi biztonságommal együtt éljük meg egy hosszútávú kapcsolat boldogságát. Hm. Ó, mi bánat. Az oldal nem bajlódik olyasmivel, hogy sugárapu eddigi párja hová lett, merre van, és a gyermekei hogyan élik meg, amint a várt szülői támogatás helyett egy velük egykorú pótmami lép a képbe. A sugármami esetleg nevetséges és szánalmas lesz a wellness szállóban az oldalán egy ifjonccal. Meg még más váratlan helyzetek. Az ilyenféle feszültségek megoldását feltételezem a társoldal szolgáltatásai fedik le. Abszint.hu valami ilyesmi.

Na és a sugárbébik és bojok? Szülőként kicsit összezavarodtam, mit meséljek ezzel kapcsolatba a lányaimnak? Én nem tudom a töredékét se ennek megadni. Se teniszklub, se jachtos kirándulás, de még egy provanszi borvacsora, magángéppel se jön össze, legfeljebb ha beáldozzuk az egész évi költségvetést. Mivel lehet itt ellenhatni? De bizony sokkal jobb, egy szegényes albérlet McDonalds munkával némi koplalással, öltözés turiból egy hétvége Balatonnál? Nem tudom mennyire leszek meggyőző?! Egyáltalán, milyen ez egy fiatal szemében? Utána, hogy tér vissza a kerékvágásba, ha kiesett a Lolita szerepből?

Az oldal mutat boldog embereket is, akik már megtalálták ezt a sokat keresett boldogságot. Láthatunk egy Sugar babyt, tényleg meseszép. Elmeséli, hogy pont erre vágyott, hogy vég nélkül hajózzon bőrbevonatos ülőgarnitúrával rendelkező, bárpultos, kilencszemélyzetes jachttal, egy szál bikiniben, miközben aranyló por vonja be tökéletes testét. Egy Sugar daddy pedig, aki amúgy George Clooney-szerű és nem az Andy Vajnára hasonlít, pedig utóbbi lenne életszerűbb, nos ő egy műfogsor reklámba is elmenő mosollyal magyarázza el, hogy neki a rengeteg pénzkeresés mellett, nem akad ideje, hogy ilyen csini kislányokat kutasson fel, és de most ez az akadály is elgördült az útból és immáron a féktelen boldogság teljessége felé megyen egy leánykával az oldalán.

Kellett ez, de nagyon. Amúgy is magasan száll az emberek kedve, lelki egészsége és miegyebe. Ez az oldal aztán mindenre rávilágít, hogy mit is kellett volna tenni és mit nem. Nem akarok én sokat hozzáfűzni ehhez, régebben még olyan szállóigék voltak, hogy a pénz nem elég a boldogsághoz, mert szerelmet, barátságot és egészséget nem lehet vásárolni. Ezt az alapigazságot szeretné ez az oldal felülírni. Ha nincs pénzed, akkor neked szerelemben is fapados jár, vagy esetleg semmilyen. Jó irány, nincs kétség. Mások röviden strici-lelőhelynek, kurvakeresőnek titulálják.

Ez az oldal nem a szexualitásról, hanem emberi párkapcsolatokról szól, ami a kölcsönös boldogsághoz vezető legfontosabb út. - hirdeti továbbá az oldal. Világos, azért kell a pénzkijelző a sarokban. Amúgy a szexuálitással mi baj, az része a kölcsönös boldogságnak, milyen álságosság ez. Egyenes ez mint a holdvilág. A Puncs.hu valójában dédszüleink értékrendjét ülteti át a modern online világba. - még egy kiragadott gyöngyszem a Puncs nyitólapjáról. Szegény dédszülém, asszem forog a sírjában, ők ilyen holtomiglan holtodiglan kapcsolatban élt, házasságnak is nevezik. 12 gyermeket szült, ebből nyolcat nevelt fel. Nem tudom melyik része egyezik a Puncs.hu stratégiájával. Módosak voltak az igaz, talán ez, de dédapám sosem bérelt fel fiatal lányt, hogy elkísérje a mezőre, vagy a disznófelvásárló körútjára. Teljesen egyforma - similar.

14541848-russia--circa-end-of-the-xix--the-beginning-of-xx-century-an-antique-photo-shows-bride-and-groom-the.jpg

Kemény útmutatót kaptam a minap séta közben, a hídról lefelé kanyaródva a vizes vébé közelében, éppen az utolsó simításokat végző munkások mellett siklottam el, a rendes sétám idején. Az egyik fekete pólóban volt, ami jó poros is volt már, el nem tudom képzelni miért figyeltem fel rá, talán a női megérzés? Szerintem biztos az, tudjuk, hogy az egy misztikum, ránéztem, de ő éppen megfordult (ennyit a kisugárzásomról) a hátán a következő felirat állt, merészen, arial bold szedésben, fehér színben: NE VETKŐZZ, CSAK SZOPNI FOGSZ!

Igen és én ebben a világban keresem a boldogságot.