Rám sütött a nap, ennyit a jó dolgokról. Hosszú tél volt, úgy határoztam elmegyek aludni, mint a medve, be a vackába. Az élet megrekedt, csak munka meg sötétség volt, aztán arról meg már mindent elmeséltem. Újdonság: A gyerek beleöntötte a kólát a laptopba, ezzel véget is ért írói karrierem. Eleinte persze még nem gondoltam ezt, reménykedtem, hogy ez a probléma nem a világvége, beadom egy szervizbe és megjavul. Aztán azonban kibontakozott előttem az apokalipszis, a szervizes fiú unottan pöccintett az újával és közölte - egy kanál kóla gyakorlatilag szét marja a laptopot - helyrehozhatatlan károkat okoz, megsemmisíti, bevégzi, kinyírja, de javítani nem érdemes, kidobott pénz. Nem értem ezek után miért gond az atomhulladék?! Csak le kéne önteni kólával oszt annyi. Erre az összefüggésre még senki nem jött rá, ergo ezzel is lehetne foglalkoznom.

images_4.jpg

A férfiakkal is visszafogottabban bukdácsoltam, fene tudja annyi már a laza ember, hogy inkább lemondtam én mindenről. Társalogtam, hogy egy ilyen magasröptű kifejezést használjak. Mindenki laza kapcsolatot keres, illetve dugni szeretne elméleti síkon, de valahogy úgy, hogy azért semmi, de semmi erőfeszítést ne kelljen tenni. Ő ráér szombaton 14 és 17 óra között, aki akar odamehet, esetleg meg lesz dugva és kész, neki több energiája nincs erre a témakörre. Ha így összejön akkor lesz nemi élet ha nem, hát akkor alszik egyet. Gondoltam magamba, részemről nem lesz neked semmi életed, azért mindent megspórolni nem lehet, én legalább így látom. Egy másik kedélyes férfi is nagyot alakított, azt mondta azért keres idősebb nőt, mert azok tudják hol a helyük. Nekem ez nagyon békebeli mondat volt, felélesztette bennem a hamvadó femináci szellemet, vagy mit, olyan undok féle lettem tőle. Még ha tudom is a helyem engem ezzel ne szembesítsen senki. Meg nem is kanos most - mondta aztán hát ez van. Ennyi romantikát már nehezen tűrtem, beleállt a nyakamba, nehezen forgott. Inkább Sedlacek jó és rossz közgazdaságát olvastam. Valaki itt meglebegtette, hogy biztos megtaláltam az igazit, végül is igen, lett egy macskám.

Amúgy a könyv nagyon tetszett, megkedveltem a közgazdaságtant pedig eddig ellenszenvvel voltam iránta. Ez amúgy teljesen érthető, hiszen téves szempontból vizsgáltam, mint a tudósok és halandók többsége az elmúlt száz évben, merthogy ugyanis valami egzakt tudománynak vélték, ami marhaság. Teljesen kihagyták belőle, hogy emberek a résztvevői, akik olyan kiszámíthatatlanok, hol dolgoznak a pénzért mint az állat máskor meg inkább alszanak, vagy a barátaikkal fecsegnek és azt is ugyanolyan fontosnak vélik. Megint máskor rosszul érzik magukat attól hogy becsapnak valakit, vagy hogy eszelős a kamatot számolnak fel, meg ilyenek. Ideje tehát az erkölcsöt és a pszichét is bevonni ebbe a tudományba.

Nem tudom mi lesz, most kicsit hozzájutottam géphez, de a laptopot továbbra is marja a kóla megállíthatatlanul. én mondjuk nem látok belőle semmit a gép működik csak pár betű használhatatlan, viszont azok is nélkülözhetetlenek a bloghoz... szomorú vagyok.

cucyg-cxiaatods.jpg