Puncs

"A boldogságot pedig olykor a szürke hétköznapok során nem találjuk, nem is találhatjuk meg."

puncs.hu

A boldogságkeresés igen izgalmas tevékenység. Én általában mindenfajta keresgéléstől ideges leszek, legyen az kulcs, adásvételi szerződés, vagy egy öv a nadrágomhoz. A boldogság keresés, meg aztán végképp. Egyrészt maga a boldogság fogalma is olyan zavaros, másfelől, hol a csudába is kéne keresni? Mi is a boldogság? Mivel definiáló kedvemben vagyok, most azonnal adok egy meghatározást: a boldogság az a képesség, amikor rövid percekre képesek vagyunk a teljes, feltétel nélküli elégedettség állapotába merülni, ennyi. Ez független a kortól, nemtől, anyagi és egyéb helyzettől.

A boldogságnak sok más definíciója is van, vannak akik a sok pénzben lelik a boldogságot, mások a szerelemben, szépségben, a vágyak teljesülésében. Esetleg drogban, alkoholban? Lényeg, hogy a boldogságot alapvetően mindenki keresi. Igazából nem találkoztam olyan emberrel, aki kifejezetten hirdette volna, hogy ő márpedig nem akar boldog lenni. Dalok ezrei, regények köbméterei szólnak arról a viszontagságos útról melynek során az egyed A pontból megpróbál eljutni a boldogságosságba, vagy épphogy nem. Ha nem leli sehogyan sem az ember a boldogságot, akkor boldogtalan, az se egy jó helyzet. Vannak olyan típusok is, akik alapvetően semmit nem tesznek ez irányba, csak úgy el vannak, a népnyelv szerint várják a sült galambot. A definíció értelmében aligha boldogok ők is, bár lehet, hogy a boldogság sült galamb formájában is meg tud érkezni, erre vonatkozóan nem találtam adatot.

354224.jpg

Ezen a palettán, mármint a boldogságkeresés útvesztőjében próbál utat mutatni ez az új szolgáltatás, mely Puncs néven jelent meg világunkban. Bevallom, amikor megláttam az óriásplakátot arra gondoltam, hogy egy új társkereső - tillárom, hátha. Egy igézőszépségű fiatal leányka virított rajta, csupasz vállakkal, izgalmasan kanyarodó barna hajjal, felirat: "én csak menő pasikkal randizok". Gondoltam is magamban, persze és neked ehhez még virtuális tér sem kell. Menő pasik? Mi lehet ez?

Kíváncsian kerestem hát rá az oldalra. Más volt, mint amit gondoltam, nem párkeresés á dehogy, egyenesen a boldogság kulcsát adják a kezembe, egyszerűen a földi paradicsomot. Itt van előttem, csak pár kattintás. Ehhez csak egy dologra van szükségem, vagy legyen egy raklap pénzem, vagy legyek mámorítóan szép és fiatal. A boldogság két közhiedelem szerinti alappillére van itt kérem megcélozva, a biztosra mentek. (Itt én meg is szédültem a lehetőségtől, azonnal megértettem: nekem itt csak a lelátó felső részén jut hely). Az oldal jobb felső sarkában egy számláló hirdeti is, hogy jelenleg a tagok összvagyona mennyi, csak hogy érezd át a nagyságot, vagy éppen a morzsaságot, és az kérem egy közepes afrikai ország több éves költségvetése, úgyhogy nem árt odafigyelni. Egyik oldalon vannak tehát a szépséges fiatal teremtések, lányok és a korszellemnek megfelelően fiúk is persze, a másik oldalon pedig a kemény és szorgalmas munkával (ez ki van hangsúlyozva) vastag egzisztenciát teremtő idősödő bácsik, nénik. Sugar daddyk és mummyk. Kicsit lekonyultam mert nálam fordítva van az egész helyzet én öreg koromra lettem szép és, de sajnos pénztelen. Mert egy különc vagyok ez a helyzet. Szembesültem: sugármami már nem lehetek és nem vásárolhatok magamnak egy kedves fiúcskát a jogi egyetem második évéről, hogy bevezessem őt az élet rejtelmeibe. Ahogy az oldal is mondja, hogy élettapasztalatommal és anyagi biztonságommal együtt éljük meg egy hosszútávú kapcsolat boldogságát. Hm. Ó, mi bánat. Az oldal nem bajlódik olyasmivel, hogy sugárapu eddigi párja hová lett, merre van, és a gyermekei hogyan élik meg, amint a várt szülői támogatás helyett egy velük egykorú pótmami lép a képbe. A sugármami esetleg nevetséges és szánalmas lesz a wellness szállóban az oldalán egy ifjonccal. Meg még más váratlan helyzetek. Az ilyenféle feszültségek megoldását feltételezem a társoldal szolgáltatásai fedik le. Abszint.hu valami ilyesmi.

Na és a sugárbébik és bojok? Szülőként kicsit összezavarodtam, mit meséljek ezzel kapcsolatba a lányaimnak? Én nem tudom a töredékét se ennek megadni. Se teniszklub, se jachtos kirándulás, de még egy provanszi borvacsora, magángéppel se jön össze, legfeljebb ha beáldozzuk az egész évi költségvetést. Mivel lehet itt ellenhatni? De bizony sokkal jobb, egy szegényes albérlet McDonalds munkával némi koplalással, öltözés turiból egy hétvége Balatonnál? Nem tudom mennyire leszek meggyőző?! Egyáltalán, milyen ez egy fiatal szemében? Utána, hogy tér vissza a kerékvágásba, ha kiesett a Lolita szerepből?

Az oldal mutat boldog embereket is, akik már megtalálták ezt a sokat keresett boldogságot. Láthatunk egy Sugar babyt, tényleg meseszép. Elmeséli, hogy pont erre vágyott, hogy vég nélkül hajózzon bőrbevonatos ülőgarnitúrával rendelkező, bárpultos, kilencszemélyzetes jachttal, egy szál bikiniben, miközben aranyló por vonja be tökéletes testét. Egy Sugar daddy pedig, aki amúgy George Clooney-szerű és nem az Andy Vajnára hasonlít, pedig utóbbi lenne életszerűbb, nos ő egy műfogsor reklámba is elmenő mosollyal magyarázza el, hogy neki a rengeteg pénzkeresés mellett, nem akad ideje, hogy ilyen csini kislányokat kutasson fel, és de most ez az akadály is elgördült az útból és immáron a féktelen boldogság teljessége felé megyen egy leánykával az oldalán.

Kellett ez, de nagyon. Amúgy is magasan száll az emberek kedve, lelki egészsége és miegyebe. Ez az oldal aztán mindenre rávilágít, hogy mit is kellett volna tenni és mit nem. Nem akarok én sokat hozzáfűzni ehhez, régebben még olyan szállóigék voltak, hogy a pénz nem elég a boldogsághoz, mert szerelmet, barátságot és egészséget nem lehet vásárolni. Ezt az alapigazságot szeretné ez az oldal felülírni. Ha nincs pénzed, akkor neked szerelemben is fapados jár, vagy esetleg semmilyen. Jó irány, nincs kétség. Mások röviden strici-lelőhelynek, kurvakeresőnek titulálják.

Ez az oldal nem a szexualitásról, hanem emberi párkapcsolatokról szól, ami a kölcsönös boldogsághoz vezető legfontosabb út. - hirdeti továbbá az oldal. Világos, azért kell a pénzkijelző a sarokban. Amúgy a szexuálitással mi baj, az része a kölcsönös boldogságnak, milyen álságosság ez. Egyenes ez mint a holdvilág. A Puncs.hu valójában dédszüleink értékrendjét ülteti át a modern online világba. - még egy kiragadott gyöngyszem a Puncs nyitólapjáról. Szegény dédszülém, asszem forog a sírjában, ők ilyen holtomiglan holtodiglan kapcsolatban élt, házasságnak is nevezik. 12 gyermeket szült, ebből nyolcat nevelt fel. Nem tudom melyik része egyezik a Puncs.hu stratégiájával. Módosak voltak az igaz, talán ez, de dédapám sosem bérelt fel fiatal lányt, hogy elkísérje a mezőre, vagy a disznófelvásárló körútjára. Teljesen egyforma - similar.

14541848-russia--circa-end-of-the-xix--the-beginning-of-xx-century-an-antique-photo-shows-bride-and-groom-the.jpg

Kemény útmutatót kaptam a minap séta közben, a hídról lefelé kanyaródva a vizes vébé közelében, éppen az utolsó simításokat végző munkások mellett siklottam el, a rendes sétám idején. Az egyik fekete pólóban volt, ami jó poros is volt már, el nem tudom képzelni miért figyeltem fel rá, talán a női megérzés? Szerintem biztos az, tudjuk, hogy az egy misztikum, ránéztem, de ő éppen megfordult (ennyit a kisugárzásomról) a hátán a következő felirat állt, merészen, arial bold szedésben, fehér színben: NE VETKŐZZ, CSAK SZOPNI FOGSZ!

Igen és én ebben a világban keresem a boldogságot.

Öregség

Átlagosan egy nap 4973 lépést tesz meg egy ember. Én különös vonzalmat érzek a lépkedés iránt, szeretek jönni menni sétálni, mászkálni, csellengeni, slattyogni és különösen ballagni. Újabban gyalog megyek hazafelé, nem a teljes szakaszt, mert azért az túl sok lenne, de Budáról átkelek Pestre. Végig mendegélek a hídon, nézem a vizet és gondolkodom erősen. Ez egyik részről nézve nagyon jó, mert növelem az átlagos lépés számot - Magyarország ebben is jobban teljesít - másfelől annyira nem, mert a folyamatos gondolkodás és elemzése az életnek nem szokott jót tenni a kalóriaigényemnek Lehangolódom esetleg. Akkor meg eszem. Habos meggyest, meg nutellapuffancsot.

A nagy szerelem elkerül, léphetek én akármerre, akármennyit ezen a területen, nem jön össze a dolog. A legutóbbi szembesülésem az évekig tartó vonzódás tárgyával, milyen hülyeség nem tárgy volt férfi - meggyőzött arról, hogy nincs semmi keresnivalóm ezen a területen. Fogalmam sincs semmiről. Ha általánosítani akarnék azt mondanám, hogy a férfiak az üres, semmitmondó, közhelyes nőket szeretik, akik hisztivel ijesztgetik őket és tartják karban a kapcsolatot. Ettől annyira lerémülnek, hogy inkább kutyába mennek, csak nehogy kitörjön a vihar. Ezt idővel annyira megszokják, hogy már boldogok is. Tudom nincs így, csak én futottam rá efféle megoldásokra. Megüresedtem, elment a kedvem. Jelenleg az érzelmi életem a következő színvonalon fut, és ezért már tényleg én kérek elnézést - rövid sztoribejátszás következik.

12512398_1145519068832958_8413181082480245009_n.jpg

A tavaszon megismerkedtem - volt egy felindulás, hogy én most azonnal pótolom és megoldom és így tovább - egy alkalmasnak tűnő emberrel. Értelmesnek látszott az élet egyéb területein, érdeklődő, kedves, szeretett fotózni, ez lett volna a szellemi alapja a közeledésnek. Csettelgettünk, sőt fel is hívott telefonon. Azonban néhány nap után kiderült, hogy egyetlen és legfőbb érdeklődése az anális szex, e körül forog minden érdeklődése. Attól a pillanattól, hogy ez a gát beszakadt és beismerte ezt nekem, nos onnantól már csak erről volt hajlandó értekezni. Meg is kérdezte kedvesen, hogy én szeretném-e, hogy naponta többször élvezzem ezt a dolgot és hogy milyen klassz ez, mert a fogamzásgátlással sem kell foglalkozni. Juhé. Nem tudom hogyan lehetne plasztikusan érzékeltetni a világgal, hogy én mint nő, így a társkeresgélés kellős közepén milyen mély és átszellemült boldogságot éreztem a felvetés után. Ahogy ültem  a széken miközben olvastam a gondolatait... ahogy rögtön pohár vízért nyúltam, és megpróbáltam gyorsan valami konkrétumra gondolni például kvantumfizika. Néha amikor hámozom a krumplit, vagy darálom a mákot, el szoktam révedni, hogy mégis ezeknek a jámbor férfiaknak mi járhat a fejükben. Beszélget egy nővel, majd x időn belül, azaz minél hamarabb felvezeti eredeti ötletét, hogy ő csak seggbe. Milyen reakciót vár? Mit gondol a nőkről úgy általában, vagy nem általában, úgy szerdánként, vagy pénteken. Milyen kis praktikus, életrevaló, nem kell fogamzásgátlás. Ah, tényleg átjárt a felhőtlen boldogság a karma meg a holdvilág. Nem is akarom ezt tovább fejtegetni, élje vidám kis életét. Tegnap azonban az az öröm ért, hogy újra jelentkezett. Illedelmesen megkérdezte, hogy vagyok, majd rövid szünet után újból rátért a popó szex kérdésére. Mondtam neki, hogy most tényleg ráérzett, valóban lesz itt valami fluxus közöttünk, mert az elmúlt hetekben rájöttem, hogy ez az én vágyam is és már alig vártam hogy jelentkezzen. Tényleg? - kérdezte összezavarodva. Nem, nem és nem. Szeretnék medve lenni és nyári álomba merülni. Vagy még inkább egy panda, azt mindenki olyan cukinak találja, ahogy kövéren ül valami zöldséggel a szájában.

meaning-of-life-16.jpg

Elgondolkodtam aztán, miközben a csapot javítottam - ilyen teflon szalaggal tekergettem, elmondhatatlanul ügyes vagyok gendersemlegesen -, hogy mi is az a kompromisszum amit meg kellene tenni egy kapcsolatért. Azért, hogy elmondhassam van kapcsolatom... Mennyire kell ez nekem? Milyen világban mászkálok így virtuálisan, akartam én ezt? Tovább erősítette hangulatomat, hogy egy kolléganő a minap rám írt kétségbeesve, hogy kíváncsi a véleményemre. A pasija szeretné, ha szex közben után, alatt már nem tudom, annyira meghatott a bizalma, szóval pisi szexet szeretne az ember és hogy ő megengedje-e ezt? Attól tart, hogy ha nem megy bele ezekbe a mutatványokba, akkor elveszíti a férfit, álmai emberét. Meg voltam illetődve. Mondtam neki, ahogy a te gusztusod ezt megengedi, csak a szerint. Semmi többet, meg különben is ez csak kettejükre tartozik. Álmaid embere, na szép, nem tudom én álmomban azért más látok, hát legalább ott ha lehet kérnem, de ki ért már engem. Aztán a kolléganő meghozta a döntését, kíváncsi leszek, hogy milyen eredmény következik belőle. Álmai pasija milyen meglepetésekkel készül még?

Úgy érzem sok ez már nekem, pihenésre és relaxációra van szükségem, valahogy elment a fenébe ez az egész akciózás. Szerelmes leszek felelőtlenül, aztán kétségbeesetten kapálódzom, hülyékkel beszélgetem és lehet elmegyek fontos dolgok mellett. Amúgy is azt hiszem május 22-én elkezdtem öregedni, még nem tudom, hogy ezzel az érzéssel mit kezdek, de nagyon nem szimpatikus, fáj a fejem és rossz kedvem van. Persze lehet, hogy az egész ettől a szerelmi hajótöréstől van, csak nem akarom bevallani.